Paine de casa cu branza de burduf, chimen si ceapa rosie

Stii si tu ca nu poti compara painea din comert cu cea facuta in casa. Astazi iti voi arata cum sa faci o paine folosind o combinatie de ingrediente ce poate trece drept curajoasa, chiar spectaculoasa

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,2 kg de faina
  • 50 g de drojdie de bere
  • 600 ml de apa calduta
  • 220 g branza de burduf
  • 3 cepe rosii potrivite
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 linguri de smantana grasa
  • 2 linguri de seminte de chimen
  • o lingurita de sare
  • seminte de susan pentru presarat pe deasupra

Mod de preparare

Taie ceapa cubulete mici. Cerne 1 kg faina intr-un castron mai mare. Dizolva drojdia in 600 ml de apa si adauga 1/2 lingurita de zahar si 2 de faina si amesteca totul bine. Las-o la cald cca 10-15 min, pana observi mici bule deasupra. Pune lingurita de sare peste faina si amestec-o bine. Fa o gropita in aceasta si toarna compozitia incet. Incorporeaza treptat si faina de pe margini. Adauga si branza de burduf impreuna cu chimenul, uleiul de masline si smantana si continua sa amesteci. Pune si ceapa si apuca-te de framantat serios. Vei mai avea nevoie din cand in cand de faina in plus. Pentru asta poti folosi cele 200g ramase.



Dupa cca 10 min, presara faina pe toata partile bucatii de coca si pune-o intr-un castron incapator, acopera-l cu folie de plastic si lasa-l la cald la dospit, pentru cca 2 ore. 



Dupa ce-a crescut modeleaza-l in 2 paini si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie de copt. Cu un cutit ascutit, fa 3 crestaturi mici, nu foarte adanci. Amesteca galbenusul si unge aluatul cu ajutorul unei pensule. Presara apoi susan si sare grunjoasa peste. Introdu tava in cuptor la 165 de grade. Cand aceasta s-a rumenit, dupa cca 45-60 min, fa testul cu scobitoarea. Infige scobitoarea in centru si daca este uscata inseamna ca este facuta.


Scoate-o pe un tocator de lemn si las-o la odihnit circa 2-3 ore, acoperita de un prosop (faci acest lucru ca ea sa-si pastreze crusta moale - daca optezi pentru o crusta mai crocanta, atunci nu o acoperi). O vei infuleca goala, felie dupa felie, pentru ca-i un adevarat deliciu :)

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca, la slow cooker Crock-Pot

Am tot auzit de acești ardei minunați umpluți cu nucă și ciuperci;) Le-a venit rândul;) Interesanți și buni, dar...

Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca, la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise