Painea cu carnati este delicioasa. Pentru a prepara aceasta paine de casa aveti nevoie de faina, drojdie, sare de mare, carnat de casa si lapte.
Painea cu carnati este delicioasa. Pentru a prepara aceasta paine de casa intr-un bol se pune apa calduta si drojdia.
Dupa 5 minute se adauga faina, se amesteca si apoi se adauga sarea.
Se pune aluatul la crescut si se lasa pana isi dubleaza volumul.
Se pune jumatate din aluat in forma de paine (eu am folosit forma de chec) ,se pune carnatul in mijloc si se adauga cealalta jumatate de aluat.
Se mai lasa sa creasca putin.
Se unge cu o pensula niste lapte deasupra si se presara seminte de susan.
Se da la cuptor si se tine cam 50 de minute.
Painea cu carnati se poate servi atat calda cat si rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar mitinitta.
Noi preferam mancarea de varza proaspata pe care o acrim in timpul pregatirii, pe cea acrita de toamna o folosim pentru sarmale.
Varza dulce cu carnati afumatiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura