Pentru paine din faina de secara cu tarate se amesteca sarea cu drojdia, pana ce se face lichida. Se adauga apa, taratele si se presara putina faina.
Pentru paine din faina de secara cu tarate se amesteca sarea cu drojdia, pana ce se face lichida. Se adauga apa, taratele si se presara putina faina. Se adauga faina treptat si se framanta. Aluatul se bate bine ca se fie omogen, sa nu faca cocoloase si sa creasca uniform.
Cand a intrat toata faina si coca este framantata bine, se lasa la dospit, la cald, intre timp se incalzeste cuptorul.
Coca se pune intr-o forma de copt, tapetata in prealabil cu faina. Se lasa la foc mare pana ce se rumeneste.
Painea de casa din faina de secara cu tarate se serveste calda.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj