Paine traditionala rapida

Paine traditionala rapida este mult mai sanatoasa si mai gustoasa decat painea din comert. Pentru aceasta reteta de paine aveti nevoie de faina alba, drojdie uscata, zahar, sare, ulei de floarea soarelui

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 640 gr faina alba
  • 4 lingurite de drojdie uscata
  • 1 lingurita jumate de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2 lingurite de ulei de floarea soarelui
  • 400 ml apa

Mod de preparare

Pentru ca baghete am mai facut, m-am decis la o paine traditionala. Masina de facut paine va face "greul" in locul tau, iar aceasta paine, dupa cum ii este si denumirea, o sa fie gata in timp record. Asa ca tot ce iti ramane de facut este sa cotrobai prin camara dupa un borcan cu magiun si sa te bucuri de mirosul de paine proaspata.

In functie de masina de paine pe care o folosesti, aceasta paine ar trebui sa fie gata dupa 1h20. Tot in functie de masina, e bine sa stii ca greutatea pe care trebuie sa o setezi este de 1000 gr (1kg).

Foarte importanta este ordinea in care pui ingredientele. Pentru o paine reusita, drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu apa.

Asadar, pui in cuva de copt ingredientele in urmatoarea ordine: apa, ulei, sare, zahar, faina, drojdie. Si asta a fost tot. Pui cuva in masina, setezi greutatea si gradul de rumenire (daca are aceste functii) si-i dai drumul. Ti-am spus cat e de simplu :).


Se serveste cu orice, chiar si simplu,prajita cu un pic de ulei de masline.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...