Pasca moldoveneasca

Pasca moldoveneasca are aluat fraged, umplutura de branza cu stafide. Este o reteta de pasca ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Pasti.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100g unt
  • 100g zahar
  • 100g smantana
  • 2 galbenusuri
  • un varf de sare
  • Drojdie un sfert dintr un pachetel de 25 de grame
  • 250-300g faina
  • Umplutura de branza:
  • 200g unt
  • 200g zahar pudra
  • 9 galbenusuri
  • 1kg branza de vaci
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 9 albusuri + 100g zahar pudra + 2 linguri faina

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat se amesteca pana se obtine aluatul fraged, se opreste putin din el pentru impletitura de final iar restul se intinde intr-o foaie.

Foaia de aluat pentru pasca se intinde (si pe pereti) intr-o forma rotunda cu diametrul de 30c, unsa si tapetata cu faina.

Pentru umplutura:

untul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Apoi se adauga cele 9 galbenusuri pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Branza de vaci se mixeaza cu blenderul sau se trece prin sita. Apoi se adauga si coaja de lamaie si portocala, stafidele si zaharul vanilat.

Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar si cele 2 linguri de faina, dupa care se adauga compozitiei de branza amestecand usor.

Se toarna amestecul de branza in tava, se impleteste aluatul ramas si se aseaza in forma de cruce la mijloc,  se unge cu galbenus si se da tava cu pasca la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ o ora.

reteta de pasca moldoveneasca a fost propusa de Cerra pe forum culinar.


Lasati pasca moldoveneasca sa se raceasca dupa care poate fi servita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Orez cu sofran

Risotto allo zafferano ... un preparat tipic zonei Lombardia (Italia) ... pe cat de simplu pe atit de indragit datorita...

Orez cu sofran
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca