Alevanca bucovineana

Alevanca bucovineana este o reteta de prajitura cu faina de malai, cu lapte si oua. Se prepara cu precadere in judetul Suceava.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g malai de porumb
  • 1 lingura mare de zahar
  • 1 ceasca de smantana
  • 1l de lapte
  • 2 oua
  • 150g unt+50g de uns+50g la urma
  • 1 pahar faina de grau
  • 1 nuca de drojdie

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert; malaiul intr-un castron, se sareaza putin si se opareste cu laptele clocotit, dupa care se lasa la racit.

Drojdia se pune la inmuiat in putin lapte cald.

Dupa ce s-a racit laptele cu malaiul se adauga faina, ouale, untul, zaharul, drojdia si se amesteca foarte bine. Trebuie sa aibe consistenta unei smantani mai groase.

Se unge un vas cu unt, se toarna amestecul, se niveleaza si se da la foc mediu, pana se intareste si se rumeneste.


Se serveste calda, cu unt si smantana.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de paste cu sparanghel si sunca

Eu asa am gasit reteta, asa o dau mai departe. Nu prea stiu daca se incadreaza la paste sau la salate, cert e ca este foarte...

Salata de paste cu sparanghel si sunca
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa