Batoane cu unt

Pufoase, rumene, frumoase, gustoase. La micul dejun, pentru pachetul scolarului, acompaniate de un pahar cu lapte sau o cana cu ceai.

Portii
10
Timp pregatire
160 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 120 ml apa
  • 10 g drojdie uscata
  • 3 lingurite zahar
  • o priza sare
  • 4 linguri lapte praf
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 60 g unt moale
  • Mai avem nevoie
  • 1 ou+1 lingura lapte pentru uns batoanele
  • ulei pentru uns bolul in care punem aluatul la crescut
  • faina pentru infainat masa

Mod de preparare

Intr-un bol punem apa.

Adaugam drojdia si amestecam.

Adaugam rand pe rand zaharul, sare, laptele praf si oul.

Amestecam dupa fiecare in parte.

Cernem faina si o incorporam in amestecul de mai sus.

Amestecam.

Adaugam untul moale,il incorporam in aluat si framantam.

Formam o bila,o punem intr un bol,acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Din aluatul crescut formam un sul pe care il taiem in 10 bucati cat de cat egale.

Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul intr o foaie subtire pe care o rulam formand un baton.

Procedam asa cu fiecare bucata de aluat in parte.

Asezam batoanele astfel formate intr o tava rapetata cu hartie de copt,acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut.

#Avem grija ca intre batoane sa lasam un spatiu deoarece la crescut ele isi maresc volumul.

Batem un ou,adaugam laptele ,amestecam si cu o pensula ungem fiecare baton in parte.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade si tinem pana ce batoanele sunt bine facute si frumos rumenite.

Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos