Pufoase, rumene, frumoase, gustoase. La micul dejun, pentru pachetul scolarului, acompaniate de un pahar cu lapte sau o cana cu ceai.
Intr-un bol punem apa.
Adaugam drojdia si amestecam.
Adaugam rand pe rand zaharul, sare, laptele praf si oul.
Amestecam dupa fiecare in parte.
Cernem faina si o incorporam in amestecul de mai sus.
Amestecam.
Adaugam untul moale,il incorporam in aluat si framantam.
Formam o bila,o punem intr un bol,acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Din aluatul crescut formam un sul pe care il taiem in 10 bucati cat de cat egale.
Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul intr o foaie subtire pe care o rulam formand un baton.
Procedam asa cu fiecare bucata de aluat in parte.
Asezam batoanele astfel formate intr o tava rapetata cu hartie de copt,acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut.
#Avem grija ca intre batoane sa lasam un spatiu deoarece la crescut ele isi maresc volumul.
Batem un ou,adaugam laptele ,amestecam si cu o pensula ungem fiecare baton in parte.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade si tinem pana ce batoanele sunt bine facute si frumos rumenite.
Pofta buna!
Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...
Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj