Cornulete dospite

-drojdia se amesteca cu cateva linguri din cantitatea de lapte caldutz, si cu o lingura de zahar. Se pune amestecul in mijlocul fainii, in care-am fac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 pahar mic de lapte caldut ( cam 100 ml lapte)
  • 550-600 gr. faina
  • 1 paket margarina (250 gr)
  • 1 pachetel de drojdie proaspata (25 gr.)
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

-drojdia se amesteca cu cateva linguri din cantitatea de lapte caldutz, si cu o lingura de zahar. Se pune amestecul in mijlocul fainii, in care-am facut o mica groapa.

-cand dospeste drojdia, adaugati oul intreg, cele 2 plicuri de zahar vanilat, si margarina topita.

-amestecati cu o lingura de lemn, si-ncepeti sa puneti cate putin din laptele caldut.

- framantati bine , trebuie sa fie un aluat care sa nu se lipeasca de maini . Este usor de lucrat, nu trebuie framantat foarte mult. Daca este cazul mai puteti adauga un pic de faina.

- il faceti bila si-l puneti intr-un castron la loc ferit de curent, ca sa dospeasca. Eu l-am lasat aproape o ora.

-dupa ce-a crescut, l-am rasturnat pe masa infainata.

- am inceput sa-l intind, se intinde foarte usor

-foaia am taiat-o-n patrate potrivite, surplusul de la margini, l-am intins si patratit din nou.

- pe fiecare patratel am pus nuci, sau bucatele de rahat

- le-am cornuletit pe toate, si le-am pus in tava cu hatie de copt

- le-am bagat la 175 de grade, pt 20-30 min. Sant gata cand suna a gol la ciocanit si s-au aurit.

-asa fierbinti cum sunt, le-am dat repede prin zahar pudra.
Pofta buna!

Reteta Cornulete dospite a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete de cornulete gasiti aici:

Cornulete cu rahat,

Cornulete (de post),

Cornulete

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

Mno, de multișor mă bântuie și această dulceață minunată 😉   Inițial am zis că iar am ratat-o anul...

Dulceata din toporasi (viorele de padure)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii