Cornulete dospite

-drojdia se amesteca cu cateva linguri din cantitatea de lapte caldutz, si cu o lingura de zahar. Se pune amestecul in mijlocul fainii, in care-am fac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 pahar mic de lapte caldut ( cam 100 ml lapte)
  • 550-600 gr. faina
  • 1 paket margarina (250 gr)
  • 1 pachetel de drojdie proaspata (25 gr.)
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

-drojdia se amesteca cu cateva linguri din cantitatea de lapte caldutz, si cu o lingura de zahar. Se pune amestecul in mijlocul fainii, in care-am facut o mica groapa.

-cand dospeste drojdia, adaugati oul intreg, cele 2 plicuri de zahar vanilat, si margarina topita.

-amestecati cu o lingura de lemn, si-ncepeti sa puneti cate putin din laptele caldut.

- framantati bine , trebuie sa fie un aluat care sa nu se lipeasca de maini . Este usor de lucrat, nu trebuie framantat foarte mult. Daca este cazul mai puteti adauga un pic de faina.

- il faceti bila si-l puneti intr-un castron la loc ferit de curent, ca sa dospeasca. Eu l-am lasat aproape o ora.

-dupa ce-a crescut, l-am rasturnat pe masa infainata.

- am inceput sa-l intind, se intinde foarte usor

-foaia am taiat-o-n patrate potrivite, surplusul de la margini, l-am intins si patratit din nou.

- pe fiecare patratel am pus nuci, sau bucatele de rahat

- le-am cornuletit pe toate, si le-am pus in tava cu hatie de copt

- le-am bagat la 175 de grade, pt 20-30 min. Sant gata cand suna a gol la ciocanit si s-au aurit.

-asa fierbinti cum sunt, le-am dat repede prin zahar pudra.
Pofta buna!

Reteta Cornulete dospite a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete de cornulete gasiti aici:

Cornulete cu rahat,

Cornulete (de post),

Cornulete

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

Bougatsa este o delicioasă plăcintă grecească, umplută cu o cremă delicioasă de griș. Pentru această Bougatsa -...

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise