Cozonac cu migdale si rahat

Cozonac cu migdale si rahat este o reteta de cozonac delicioasa care poate fi facuta la orice sarbatoare. Pentru aceasta reteta de cozonac aveti nevoie de 400 g migdale, esenta de migdale, faina si zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat
  • faina tip000 1kg
  • zahar 200gr
  • galbenusuri 8 buc
  • 1 lingurita de sare
  • lapte 400ml
  • unt 30 gr
  • drojdie proaspata 50 gr
  • ulei 100 ml
  • o lg razatura de lamaie
  • o lg razatura de portocala
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Crema
  • 8 albusuri
  • 25 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • esenta rom si vanilie
  • esenta de migdale (foarte putina)
  • 400 gr migdale maruntite
  • 200 gr rahat
  • un galbenus pentru uns deasupra

Mod de preparare

Cozonacul cu migdale si rahat este o reteta de cozonac delicioasa care poate fi facuta la orice sarbatoare.
Se pregateste mai intai maiaua din drojdie, doua linguri de zahar, 200 grame de faina si lapte caldut. Dupa ce s-a amestecat bine, se lasa sa creasca. Cand incepe sa bolborseasca se adauga faina ramasa, galbenusurile amestecate cu sare, zahar si aromele scrise mai sus la ingrediente. La urma se toarna si laptele cald.

Framantati bine aluatul. Cand devine elastic aduagati untul topit si uleiul si mai framantati pana cand apar basicute. Dupa aceasta, se lasa la dospit.
Pentru umplutura se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, cacaoa, migdalele maruntite si esentele mentionate mai sus.

Cand e dospit aluatul se imparte in patru si se intinde in forme dreptungiulare. Se intinde pe fiecare foaie umplutura, dupa care se ruleaza si se impletesc cate doua. Puneti in tava unsa si mai lasati la crescut cam 20 de minute. Inainte de a pune cozonacul cu migdale si rahat la cuptor se unge cu ou. Se lasa la fos potrivit circa 50 de minute, pana cand se rumeneste frumos.


Se serveste taiat felii.
Alte retete de cozonac recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tochitura cu mamaliga

Tochitura cu mamaliga
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii