Cozonacel cu aluat din branza

Ingredientele se pun toate laolalta si se framanta dar nu mult. Pe masa de lucru pudrata cu faina se intinde o foaie, peste care se intinde umplutura(

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt(3 linguritze)
  • 125 gr quark(branza de vaca)
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 50 gr zahar
  • 2 ligurite coaja de portocala de la borcan(asta e de la mine reteta nu prevede)
  • Pt umplutura reteta are: 200 gr martzipan
  • 125 gr marmelada de prune.Amandoua se amesteca bine si se umple dar eu am folosit mac gata preparat
  • se pot folosi si mere dar nu calite inainte sau ce vreti voi
  • Pt uns=lapte condensat(nu am avut
  • am uns cu lapte simplu)

Mod de preparare

Ingredientele se pun toate laolalta si se framanta dar nu mult.

Pe masa de lucru pudrata cu faina se intinde o foaie, peste care se intinde umplutura(in cazul meu mac).

Se ruleaza si inchide la capete apoi se pune cu burta-n jos intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina.

Se da la cuptorul neancalzit pt 35 de minute la gaz(stufe 2-3)...la electric cu aer cald 160.

Este foooarte bun...delicios si minunat de repede se face
Pofta buna!

Reteta Cozonacel cu aluat din branza a fost propusa de otti pe forum culinar.ro

Alte retete de cozonac gasiti aici:

Cozonac moldovenesc,

Cozonac usor si bun

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!