Se freaca intr-un castron drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga untul moale, smantana, galbenusurile, sarea, zaharul vanilat, coaja de lam
Se freaca intr-un castron drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.
Se adauga untul moale, smantana, galbenusurile, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si faina.
Se amesteca bine apoi se framanta energic pana devine un aluat omogen, nu prea tare dar elastic.
Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pentru circa 40 de minute.
In timp ce aluatul dospeste se fierb semintele de mac si jumatate din cantitatea de zahar in lapte pana cand scade iar apoi se lasa sa se raceasca.
Se bat spuma albusurile cu zaharul ramas adaugat treptat, se pune romul, cacaua, stafidele si semintele de mac racite si se amesteca usor, pana ce se incorporeaza in albus.
Se imparte aluatul in doua, se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara.
Se acopera foaia cu 1/2 din umplutura de mac si se ruleaza. Se aseaza cozonacul in tava unsa si se lasa la crescut circa 10 minute.
Se procedeaza la fel cu tot aluatul.
Dupa ce cozonacii cresc in tava, se ung deasupra cu ou batut. Se pun in cuptorul preincalzit la 60 de minute, la temperatura potrivita.
Se lasa cozonacii la racit in tava rasturnata pe o parte si se scot doar la racirea completa.
O tocanita de vara cu vinete si piept de pui, grozav de buna, potrivita pentru aceasta perioada.
Tocanita de vara cu vinete si piept de puiGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa