Cremsnit delicios

Cremsnitul este o prajitura delicioasa bine cunoscuta ce se poate prepara chiar si pentru mese festive. Se amesteca faina cu cateva linguri de lapte.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 litru lapte
  • 9 linguri faina
  • 250 gr. zahar
  • 1 praf de sare
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Cremsnitul este o prajitura delicioasa bine cunoscuta ce se poate prepara chiar si pentru mese festive. Se amesteca faina cu cateva linguri de lapte pana devine o compozitie ca pentru clatite (fara cocoloase). Intre timp punem laptele la fiert, iar cand da in clocot, se adauga compozitia din faina si se amesteca destul de des pentru a nu se forma cocoloase. Cand consideram ca faina este fiarta, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul. Se amesteca pana zaharul este topit, iar la urma adaugam albusurile batute spuma tare si se amesteca incet cu o lingura de lemn(nu trebuie sa fie crema fina, trebuie sa ramana bucatele de albus batut)
Foile sunt cumparate din magazin. Pentru a se putea taia mai usor prajitura, portionam inainte foaia de deasupra. Cand se mai raceste un pic crema se toarna peste prima foaie iar deasupra asezam bucatile gata portionate.


Cremsnitul cand se serveste se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca