Cuib de viespi

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus  dupa care se pune la dospit, pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • 50 ml. ulei
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml. lapte
  • 100 ml. apa calduta
  • 1/2 lingurita de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 gr. unt moale
  • 100 gr. zahar
  • 250 gr. nuca macinata
  • Pentru sirop:
  • 125 ml. lapte
  • 150 gr. zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa care se pune la dospit, pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi. Se amesteca untul moale cu zaharul, pana se obtine o crema iar apoi se adauga nuca macinata. Pe fiecare foaie intinsa se pune un strat din aceasta crema, dupa care se ruleaza si se taie bucati de circa 4 cm sau cat de inalta este tava.

Intr-o tava unsa si presarata cu faina, se aseaza bucatile taiate din rulou, una langa alta dar lasand un pic de spatiu intre ele. Se mai lasa la crescut cam 30 de min. dupa care se pun in cuptorul incins la 180° . Dupa circa 20 min. se scoate tava din cuptor si se varsa deasupra placintii siropul, obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia. Se introduce din nou in cuptor si se lasa pana se coace bine.


Merge de minune cu o ceasca de cafea sau cu o cana de lapte cald.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...