Fursecuri vanilate umplute cu gem si nuca

Cand afara este frig si ninge, nu ne ramane decat sa prajiturim si sa pornim cuptorul. Am pornit cu ideea ca nu am facut niciodata fursecuri umplute si cum vazusem pe un blog niste fursecuri asa perfecte, mi-am zis sa incerc...bineinteles ca ale mele nu au ramas la forma dorita si stiu ca este din vina umpluturii, dar macar sunt multumita ca au ramas umplute si cu un gust tare bun si parfumat. Oricum mai incerc si cu alte arome!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 125 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300-350 g faina
  • gem de prune + nuca macinata (sau taiata grosier)
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana la omogenizare, pe urma adaugam esenta de vanilie si oul, amestecam si nou, iar la sfarsit faina cu praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, fara sa se sfarame si usor de manevrat.

Pregatim intr-un bol mai micut si umplutura: Gemul de prune il amestecam cu cateva linguri de nuca (secretul este ca gemul sa aibe o consistenta tare pentru a nu se inmuia aluatul in cuptor, se pare ca eu nu am pus suficienta nuca si de aceea fursecurile mele nu au ramas la forma dorita).

Cu ajutorul unui storcator de citrice manual si cu o folie de plastic pe care le-am uns cu cateva picaturi de ulei, am umplut fursecurile. A durat ceva pana sa le umplu, a fost mai greu inceputul, apoi s-a dat mana si le-am terminat repede.

Procedeul a fost urmatorul:

Punem storcatorul de citrice intr-un pahar cu adancitura in sus, iar folia de plastic am bagat-o in adancitura si am aranjat-o sa fie perfect mulata de peretii storcatorului. Luam cate o bucata din aluat, formam o bila cu ajutorul palmelor si o adaugam in gaura storcatorului peste folie, iar cu ajutorul degetelor facem o adancitura pe care o umplem cu o lingurita din gem si nuca, apoi aducem marginile aluatului ramas si inchidem umplutura din interiorul fursecului format. Scoatem usor fursecul din forma cu ajutorul foliei de plastic si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Mie mi-au iesit 20, dar depinde cat de mare este forma storcatorului de citrice pe care o aveti.

Dupa ce am format fursecurile, dam tava la cuptorul incins pentru 15- 20 minute sau pana cand sunt frumos rumenite deasupra.

Cand sunt gata le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar pudra!

Sa va fie de bine!

Tips-uri:

1. Se pot pune diverse arome: coaja de portocala, coaja de lamaie, rom, esenta de migdale etc.

2. Se pot umple si cu alte ingrediente: fructe deshidratate tocate marunt, rahat, ciocolata amestecata cu alune, dar cu conditia ca umplutura sa fie bine legata, adica tare, pentru ca fursecurile sa nu se lase in cuptor si sa ramana la forma data de la inceput!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii