Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa sa creasca. Se fierb doua cani de apa cu zahar, coaja rasa de lamaie si zaha
Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa sa creasca.
Se fierb doua cani de apa cu zahar, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.
Intr-un castron se pune faina cernuta si se toarna maiaua adaugand siropul. Se incorporeaza margarina treptat si se framanta bine. Se acopera si se lasa la crescut.
Se imparte aluatul in 10 parti si din fiecare se face un mucenic ( forma de 8). Se aseaza intr-o tava unsa si tapetata si se lasa la crescut pt inca 20 de minute, apoi se da la cuptor timp de 30-40 min.
Se scot si se pregateste siropul.
Siropul: 500 ml apa, 100 g miere, coaja rasa de portocale si esenta de rom. Se trec mucenicii reci prin sirop si se presara peste nuca macinata.
Pentru masa de Paste, va invit sa incercati o friptura delicioasa de miel.
Friptura de mielOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj