Mucenici de post (ca la mama acasa)

Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa sa creasca. Se fierb doua cani de apa cu zahar, coaja rasa de lamaie si zaha

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 100g margarina
  • 200g zahar
  • 40g drojdie
  • coaja de portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 100g miere
  • coaja de 1 portocala
  • 1 esenta de rom
  • Pentru decor:
  • 500 g nuca macinata
  • 300 g miere
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa sa creasca.

Se fierb doua cani de apa cu zahar, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.

Intr-un castron se pune faina cernuta si se toarna maiaua adaugand siropul. Se incorporeaza margarina treptat si se framanta bine. Se acopera si se lasa la crescut.

Se imparte aluatul in 10 parti si din fiecare se face un mucenic ( forma de 8). Se aseaza intr-o tava unsa si tapetata si se lasa la crescut pt inca 20 de minute, apoi se da la cuptor timp de 30-40 min.

Se scot si se pregateste siropul.

Siropul: 500 ml apa, 100 g miere, coaja rasa de portocale si esenta de rom. Se trec mucenicii reci prin sirop si se presara peste nuca macinata.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...