Paine cu banane si miere

Mai intai, decojiti bananele si pasati-le intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Amestecul va fi surprinzator de fluid. Turnati-I intr-un vas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • paine dupa reteta de baza
  • 6 banane
  • 8 linguri de miere fluida
  • optional
  • 1 mana de migdale zdrobite sau tocate

Mod de preparare

Mai intai, decojiti bananele si pasati-le intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Amestecul va fi surprinzator de fluid. Turnati-I intr-un vas gradat, apoi adaugati apa pana cand ajungeti la 625 ml. In etapa 1 a retetei de baza pentru paine, folositi aceasta compozitie cu banane in loc de apa simpla, pentru a da aroma aluatului, a-i da un gust placut si a obtine o consistenta pufoasa. De asemenea, tot in etapa 1, adaugati jumatate din cantitatea de miere, cu toate migdalele incorporate in ea. Apoi continuati dupa reteta de baza. In etapa 5, impartiti aluatul in 10 sfere. Apoi puneti-le una langa alta intr-o tava presarata cu faina, in care sa poata creste laolalta. Inainte de a introduce tava in cuptor, stropiti-le din belsug cu restul de miere, astfel incat coaja de deasupra sa se caramelizeze si sa devina apetisanta si aurie. Coaceti timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz).
Lasati painicile o vreme sa se raceasca, dar e bine sa le serviti cat sunt calde inca, impreuna cu mult unt si o cana de lapte — la micul dejun, in timp ce cititi ziarul. De asemenea, sunt fantastice pentru o budinca de paine si unt sau servite calde, cu putina inghetata.

Alte retete recomandate:

Fursecuri cu caise

Pandispan cu visine caramelizate

Tarte cu capsuni

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...