Painea cu mirodenii pentru ceai este delicioasa. Pentru a prepara aceasta paine aveti nevoie de faina, lapte praf, cuisoare, scortisoara, zahar, sofran, stafide, nuci tocate, ou si lapte.
Painea cu mirodenii pentru ceai este delicioasa. Pentru a prepara aceasta paine dulce, mai intai incalziti cuptorul la treapta 3/170C si ungeti o tava de chec cu unt si tapetati cu faina. Intr-un bol potrivit, puneti firele de sofran si turnati deasupra 2 linguri apa fierbinte, lasand sa stea 10 minute.
Intr-un alt bol, de data asta mai marisor, puneti faina cernuta, praful de copt, alunele/nucile tocate, coaja de protocale, cuisoarele, scortisoara, stafidele, sarea si amestecati.
Peste sofranul racorit adaugati un ou batut bine, gemul de gutui/caise, si laptele si amestecati. Apoi adaugati totul peste bolul cu ingredientele solide si amestecati cu o lingura pana la omogenizare completa.
Turnati compozitia in forma gata pregatita si predati cuptorului incisn pentru fix o ora si 15 minute. Puteti face si testul cu scobitoarea, dar va fi painita aromata va fi gata coapta in termenul dat. Lasati sa se raceasca in forma cam 10-15 minute, dupa care o scoateti pe un gratar. Lasati-o sa se raceasca aproape complet si apoi taiati in felii potrivite.
Painea cu mirodenii pentru ceai se serveste ca atare sau unsa cu putintel unt, la o cana de ceai sau de cafea... sau lapte... cum doriti. O puteti pastra pentru maxim 4 zile inchisa intr-o cutie ermetic.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Am pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care...
Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de BucatarasOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj