Pasca traditionala cu ciocolata

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca intr-un castron impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga, pe rand, zaharul vanilat, cacaua

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat de pasca (preparat ca in reteta pentru pasca moldoveneasca)
  • 4 oua
  • o jumatate de cana de zahar tos
  • 2 linguri de cacao
  • 50 g alune (sau migdale
  • sau miez de nuca)
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • o esenta de rom
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca intr-un castron impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga, pe rand, zaharul vanilat, cacaua, dizolvata in prealabil in doua linguri de apa calda, precum si esenta de rom. Separat, se bat spuma albusurile si apoi se adauga la compozitie. Se omogenizeaza si se umplu foile de pasca obtinute dupa modul aratat in reteta anterioara, apoi se orneaza cu alune (sau migdale, sau miez de nuca, dupa preferinte). Dupa ce s-a omogenizat, se adauga albusurile, batute spuma. Aluatul se imparte in doua sau in trei foi, intre ele intinzandu-se umplutura. Se orneaza cu miez de nuca taiat in jumatati si se asaza intr-o forma rotunda, unsa cu unt, care se tine la cuptor intre 45 de minute si o ora, la foc moderat.
Alte dulciuri retete recomandate

Ciocolata de casa

Spuma de capsuni

Tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle umplute (reteta video)

chifle umplute cu branza si pulpe de pui ,este o reteta foarte delicioasa.

Chifle umplute (reteta video)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca