Placintele cu branza dulce

Placintele cu branza dulce sunt produse de patiserie traditionale delicioase. Amestecati intr-un bol mic o lingura de zahar cu drojdie si 3 lingurite de lapte cald.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluat: 250 gr faina 1 ou coaja de lamaie 1/2 pahar lapte 3/4 pahar zahar 6 linguri de ulei 15 gr drojdie un praf de sare pentru umplutura: 250 gr branza de vaci 3 linguri zahar pudra un plic de zahar vanilat 2 oua coaja de lamaie 1 ou pentr

Mod de preparare

Placintele cu branza dulce sunt produse de patiserie traditionale delicioase. Amestecati intr-un bol mic o lingura de zahar cu drojdie si 3 lingurite de lapte cald, peste care presarati putina faina. Lasati bolul la un loc caldut pret de 15 minute, pentru a creste o maia. Separati albusul de galbenus si bateti-l spuma tare, cu un praf de sare. Cerneti faina, faceti o gropita in mijlocul ei si puneti maiaua, galbenusul batut, laptele, coaja de lamaie si la urma albusul spuma. Amestecati totul bine pina faceti un aluat pe care-l lasati la crescut, in loc cald, aproape o ora.

Pentru umplutura amestecati bine ingredientele.

Pentru asambalt...nu ma apuc eu acum sa va dau indicatii, stiti mult mai bine decat mine ce si cum. eu am facut doar asa..am intins o foaie de vreo 5 mm, am taiat niste patrate de vreo 8 cm, am pus in mijlocul fiecarui patrat cate o lingura de umplutura, am uns marginile patratului cu albus de ou si am adus colturile patratului in mijloc, presandu-le...ma rog tehnic vorbind (suna bine, nu? am invatat o expresie noua...tehnic vorbind :P )...chestiunea asta cu colturile nu mi-a iesit ...s-au desanta putin la copt, dar...who cares?

Ungeti placintele cu branza apoi cu galbenus de ou amestecat cu vreo 3-4 linguri de lapte si le predati cuptorului pentru 30-35 minute.

Placintele cu branza dulce le pudrati cu zahar si le papati...

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa