Sockerkringlor, covrigi cu zahar

1. Se topeste grasimea si se adauga laptele. Se incalzesc. Temperatura = 37 grade C. 2. Se farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lichid

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Circa. 18 buc (se pot congela dar fara zahar deasupra):
  • 100 g unt sau margarina
  • 2 dl lapte
  • 25 grame drojdie proaspata
  • 5 dl zahar ( 1 dl zahar = 85 grame)
  • 1 virf de cutit sare
  • 5 lingurita amoniac
  • circa 7 dl faina ( 1 dl faina = 60 gram)
  • (coaja de lamaie / portocala)
  • Deasupra: 50 g unt sau margarina
  • circa 1 dl zahar

Mod de preparare

1. Se topeste grasimea si se adauga laptele. Se incalzesc. Temperatura = 37 grade C.

2. Se farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lichid (lapte + grasime) si se amesteca. Se adauga restul lichidului.

3. Se adauga zaharul, sarea, amoniacul (coaja de lamaie / portocala) si aproape toata faina, se pastreaza putina faina pentru intins aluatul . Se framinta aluatul.

4. Se lasa aluatul la crescut, acoperit, circa 30 min.

5. Se ia alatul pe planseta. Se imparte aluatul in 18 bucati.

6. Din fiecare bucata de aluat se fac suluri de circa 40 cm lungime, se da forma de covrigi

7. Se pun la crescut pe o tava cu hartie de copt. Se acopera si se lasa sa creasca circa 30 min.

8. Se coc in mijlocul cuptorului cam 8 – 10 min.

9. Se ung cu unt topit cind inca sint calzi. Se dau prin zahar.
Pofta buna!

Reteta Sockerkringlor, covrigi cu zahar a fost propusa de Elena of Sweden pe forum culinar.ro

Alte retete de acest fel gasiti aici:

Pufi-chifle cu apa minerala,

Cuiburi cu cocos,

Colaci cu alune

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Painici cu cascaval si muschi file

Niste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!

Painici cu cascaval si muschi file
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii