Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a iesit o super bunatate!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri apa minerala
  • 1 ou
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde(cca.500g)
  • Pentru ciulama:
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguei faina
  • Pentru umplutura:
  • 1kg mere
  • zahar dupa gust
  • 1-2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Pentru inceput facem ciulamaua...datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri.

Intr-un ibric punem faina si uleiul, le amestecam foarte bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi transferam pe aragaz si lasam la foc mic sa dea cateva clocote.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet (trebuie folosita rece).

Pentru foi:

Intr-un bol punem oul, apa minerala, uleiul, praful de copt si sarea, amestecam foarte bine toate ingredientele, apoi adaugam faina putin cate putin, pana obtinem un aluat tare si nelipicios.

Aluatul obtinut il intindem cu ajutorul unui sucitor, cam de marimea unui deget, ne ajutam de putina faina, pentru a nu se lipi.

Intindem pe toata suprafata aluatului ciulamaua racita, rulam usor pentru a nu curge, apoi o invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru 1 ora.

Dupa acest timp, scoatem aluatul si il impartim in 4 parti egale.

Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu sucitorul, trebuie sa obtinem o foaie atat de subtire, incat sa se vada blatul de lucru, dar cu grija sa nu se rupa.

Pentru umplutura... o pregatim atunci cand aluatul sta la frigider:

Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Asamblare:

Asezam compozitia de mere in 2 siruri puse pe marginile foilor in stanga si in dreapta, apoi rulam marginile spre mijloc pana se unesc. Taiem bucata De aluat rulata de dimensiunea dorita, eu le-am taiat cam de 10 cm fiecare.

Asezam bucatile obtinute intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu (180 grade) pentru cca.40 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Cand sunt gata, pudram strudelele cu zahar pudra.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne

Sarmalele de fata sunt facute dupa o tehnologie veche. Dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmale preparate astfel. Din...

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii