Baghete cu busuioc

Se dizolva drojdia in apa calduta, impreuna cu sarea si zaharul. Se amesteca apoi cu 2 linguri de faina si se lasa la dospit 10 minute. Intre timp se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 200 gr telemea
  • 200 ml apa calduta
  • 30 gr drojdie
  • 25 gr unt
  • busuioc
  • 1 ou
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • cateva masline tocate

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa calduta, impreuna cu sarea si zaharul. Se amesteca apoi cu 2 linguri de faina si se lasa la dospit 10 minute. Intre timp se topeste untul.

Dupa 10 minute, se adauga in castron restul de faina, branza, busuiocul, untul topit si maslinele.

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat potrivit de tare. Se lasa la dospit 30 de minute, la loc cald.

Dupa ce s-a marit volumul, aluatul se imparte in 2 parti egale si se modeleaza baghetele.

Se pun in tava de cuptor, pe hartie de copt si se ung cu oul batut. Se pun in cuptorul preincalzit, la 150 de grade pentru vreo 25 de minute.


Se servesc alaturi de salata sau ca baza pentru sandviciuri.

Alte retete recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tiramisu

Cel mai rapid desert! Si atat de buuuun!

Desert Tiramisu
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos