Carnaciori in aluat

Daca astepti musafiri si vrei sa pui ceva bun pe masa, pregateste carnaciori in aluat. Aceasta reteta este foarte simplu de preparat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300-400 gr carnaciori picanti
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura smantana groasa
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Daca astepti musafiri si vrei sa pui ceva bun pe masa, pregateste carnaciori in aluat. Aceasta reteta este foarte simplu de preparat. Se cerne faina si se taie untul in bucatele, amestecand bine cu cutitul. Se adauga un praf de sare, apa treptat si smantana. Se framanta pana se obtine un aluat neted, destul de tare pentru a-l putea intinde. Se inveleste intr-un servet umed din bumbac si se da la frigider pentru o jumatate de ora. Se intinde cu sucitorul si se taie fasii late de 2-3 cm. Se infasoara fiecare bucata de carnacior taiat in aluat si se aseaza rulourile pe o tava tapetata cu pergament. Se unge cu ou batut si sevda la cuptorul incins pentru 20-25 minute, pana cand aluatul este gata.


Se serveste cald.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...