Carnaciori in aluat

Daca astepti musafiri si vrei sa pui ceva bun pe masa, pregateste carnaciori in aluat. Aceasta reteta este foarte simplu de preparat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300-400 gr carnaciori picanti
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura smantana groasa
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Daca astepti musafiri si vrei sa pui ceva bun pe masa, pregateste carnaciori in aluat. Aceasta reteta este foarte simplu de preparat. Se cerne faina si se taie untul in bucatele, amestecand bine cu cutitul. Se adauga un praf de sare, apa treptat si smantana. Se framanta pana se obtine un aluat neted, destul de tare pentru a-l putea intinde. Se inveleste intr-un servet umed din bumbac si se da la frigider pentru o jumatate de ora. Se intinde cu sucitorul si se taie fasii late de 2-3 cm. Se infasoara fiecare bucata de carnacior taiat in aluat si se aseaza rulourile pe o tava tapetata cu pergament. Se unge cu ou batut si sevda la cuptorul incins pentru 20-25 minute, pana cand aluatul este gata.


Se serveste cald.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa