Chifle cu cartofi

Cartofii fierti in apa cu sare se curata si se dau prin presa de cartofi. Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul , drojdia si 50 g de faina. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g cartofi fierti in coaja
  • 50 ml lapte
  • 30g drojdie proaspata
  • putin zahar
  • 125 g brinza de vaci
  • 350 g faina
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • seminte de chimen

Mod de preparare

Cartofii fierti in apa cu sare se curata si se dau prin presa de cartofi.

Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul , drojdia si 50 g de faina.

Se lasa totul la crescut 20 de minute intr-un loc cald.

Intre timp se amesteca bine piureul de cartofi cu brinza de vaci, un ou, sare si piper.

Se adauga amestecul de drojdie si restul de faina si se framinta bine aluatul.

Cind a devenit omogen si elastic se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca o jumatate de ora.

Se framinta pentru ultima oara, si din el se formeaza chifle mici care se cresteaza, se ung cu ou si se presara cu chimen.

Se lasa si ele 10 minute la crescut , in tava, dupa care se coc la 200 gr C cam 20 minute.


Sint excelente linga salate sau cu creme de brinza.

Reteta Chifle cu cartofi a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro

Alta reteta de chifle gasiti aici: Chifla umpluta cu brinza de vaci si carne

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu pere si mere

Dupa ce ca nu sunt multe, au inceput sa se si strice, perele si merele, ele sunt subiectul zilei de azi. Le-am adunat si eu,...

Desert placinta cu pere si mere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca