Cornuri cu branza

Cornurile cu branza sunt fenomenale, pufoase, se topesc in gura. Cornurile cu telemea pot fi servite pur si simplu sau alaturi de o cana cu iaurt.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie:
  • -800 gr faina
  • -120 gr unt topit
  • -2 linguri cu zahar
  • -4 galbenusuri
  • -400 ml lapte(depinde de faina)
  • -40 grame drojdie proaspata
  • -2 lingurite de sare
  •  
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • -200 grame de unt
  • -200 gr branza telemea
  • -200 gr branza dulce de vaci
  • -2 oua pentru finisat
  • ulei pentru uns
  • sau foaie de copt

Mod de preparare

Amestecam drojdia impreuna cu zaharul pana acesta se lichefiaza. Adaugam 100 ml lapte caldut si 4 linguri cu faina, amestecam si lasam circa 15 minute sa faca basicute. Amestecam galbenusurile impreuna cu sarea, apoi turnam restul de lapte caldut.

Din faina ramasa, maia si laptele cu galbenusuri framantam un aluat. Turnam untul topit si racit pana obtinem un alutat nelipicios si neted. In functie de faina mai putem adauga 2-3 linguri sau lapte 30-40 ml. Punem aluatul la loc cald, ferit de curentii de aer (eu l-am pus in cuptorul de la aragaz, stins bineinteles).

Cat timp creste aluatul pregatim umplutura de branza. Amestecam toate ingredientele pentru umplutura (eu le-am mixat la robot si au devenit o pasta cremoasa).

Odata crescut aluatul se rastoarna pe masa de lucru pe care am uns-o cu ulei. Intindem cu sucitorul un dreptunghi de circa 1 cm grosime. Punem toata crema de branza deasupra aluatului si rulam aluatul incepand de la latura cea mai mica. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa mai creasca circa 20 de minute. Dupa trecerea timpului se intinde din nou aluatul intr-o forma dreptunghiulara, si il rulam la fel ca prima data. Il mai lasam sa se odihneasca 20 de minute. Mai intindem aluatul pentru ultima data, intr-o forma dreptunghiulara. Taiem triunghiuri de marime potrivita pe care le rulam de la baza catre varf. Punem cornurile in tava de aragaz in care am pus hartie de copt, si le mai lasam circa 20 de minute sa mai creasca.

Le ungem cu ou batut si apoi le dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.S unt atat de gustoase incat merita si efortul si timpul de asteptare.


Cornurile cu branza se servesc cu lapte, iaurt sau pur si simplu.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca