Cornuri cu cascaval

Ptr. maia, mai este necesar un pahar de apa calda, vreo 2 linguri de faina si o lingurita rasa de zahar. Se amesteca drojdia cu zaharul (o lingurita r

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 35 gr. unt
  • 13 gr. sare
  • 10 gr. zahar
  • 200 ml. lapte caldut
  • 500 gr faina (completare atat cat sa nu mai fie foarte lipicios aluatul)
  • Ptr. umplutura:
  • 3 oua
  • cascaval
  • smantana
  • un praf de sare
  • oregano (eu am uitat sa pun de data asta)
  • si aproximativ 10-15 gr de unt

Mod de preparare

Ptr. maia, mai este necesar un pahar de apa calda, vreo 2 linguri de faina si o lingurita rasa de zahar.

Se amesteca drojdia cu zaharul (o lingurita rasa) pana se lichefiaza.

Se adauga cele 2 linguri cu faina si apa se lasa la dospit vreo 10 minute

apoi turnati amestecul peste cele 500 gr. de faina, untul, sarea, zaharul si laptele.

Mixati si treptat adaugati restul de faina, repet, atat cat sa nu fie foarte lipicios aluatul.

Dupa omogenizare, nu insitati foarte mult cu mixarea ca n-are rost, mai mult de 8-10 minute nu este nevoie, lasati aluatul la dospit. L-am lasat o ora.

Se da forma de corni. Se mai lasa in tava sa creasca un pic, se ung cu lapte si se pun la copt ptr. 40 de minute la 180 de grade.

Se bat cele 3 oua la care se agauga cascavalul (ras), smantana sarea si se amesteca.

Se umple cornurile.

Se pune si deasupra din compozitia aceasta, apoi inca un pic de cascaval

si gata, se dau la cuptor pana se rumenesc un pic.
Pofta buna!

Reteta Cornuri cu cascaval a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.ro

Alte retete de cornuri gasiti aici:

Croissants cu bacon si cascaval,

Cornuri umplute,

Cornuri calde la cuptor

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

Ciorba cu perisoare
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii