Covrig fiert si prajit

Inmuiem drojdia in putin lapte si amestecam ingredientele (aluatul ar trebui sa fie mai degraba tare). Il intindem la un deget grosime si taiem fasii

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 10 oua
  • 10 dkg unt sau margarina
  • 2 dkg drojdie
  • Sare

Mod de preparare

Inmuiem drojdia in putin lapte si amestecam ingredientele (aluatul ar trebui sa fie mai degraba tare). Il intindem la un deget grosime si taiem fasii de 12 cm si le taiem bucati. Le apucam de capete si le rulam, le apasam bine sa nu se desprinda. Le fierbem in apa sarata. Daca se ridica la suprafata le scoatem imediat. Le prajim pana devin rosii.
Alte retete recomandate

Mere coapte cu miere

Prajitura visine

Tort cu mere

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de rosii si busuioc

E vara, e cald, mie una nu-mi place sa "fac foc" in bucatarie, asa ca aleg retete simple care se fac repede. Partea buna e ca...

Spaghete cu sos de rosii si busuioc
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii