Covrigi americani

1. maia : amesteci 7 g drojdie + 1 lingura zahar (din cele 4 linguri de mai sus) + 1 lingura faina + 100 ml apa calduta; lasi vreo 10 minute sa se fac

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 460 - 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • seminte pt presarat pe covrigi : mac
  • susan
  • chimin etc (ce vreti)

Mod de preparare

1. maia : amesteci 7 g drojdie + 1 lingura zahar (din cele 4 linguri de mai sus) + 1 lingura faina + 100 ml apa calduta; lasi vreo 10 minute sa se faca o crema spumoasa.

2. pui maiaua intr-un castron + 2 lingurite sare + 200 ml apa calduta si 300 g faina (din cele maxim 500 g).

Incepi sa framanti adaugand intreaga cantitate de faina (mie mi-au intrat 460g); iti iese un aluat elastic, care nu se prea mai lipeste de degete (cineva spunea pe forum ca trebuie sa ne ciupim de lobul urechii - cam aceeasi consistenta ar trebui sa aiba si aluatul);

Acest aluat il pui intr-un castron uns cu ulei si il lasi 50 - 60 minute la crescut (la cald, normal); trebuie sa-si dubleze volumul (mie mi-a crescut in 50 minute).

Dupa ce acrescut il rastorni pe masa si faci 11 - 12 bile; le aplatizezi usor si le faci o gaura cu o lingura de lemn, le lasi 15 - 20 minute (sa mai creasca).

Intre timp pui intr-o oala mare 2-3 l apa + 3 linguri zahar + 1 plic zahar vanilat la fiert. Incepi sa incalzesti si cuptorul la 220 g Celsius (daca se incalzeste mai greu).

Dupa ce au crescut covrigii pe masa, ii arunci in apa clocotita cate 2, maxim 3. ii fierbi cam 3 minute sucindu-i continuu pe ambele parti.

Dupa cest timp ii scoti pe gratarul de la aragaz, ii presari cu mac (sau susan, chimin etc) si i lasi sa se scurga (se usuca repede, cam in 3 minute de la ultimul covrig scos).

Ii bagi la cuptor la 220 g Celsius pe gratarul de la cuptor(fara sa-i ungi cu nimic, doar cat s-au scurs de la fiert) pe a doua pozitie de jos (adica nu cea mai de jos, penultima). Ii lasati 25 - 30 minute, pana se fac aurii.

ii lasati pe gratar sa se raceasca putin.
Pofta buna!

Reteta Covrigi americani a fost propusa de Catza pe forum culinar.ro

Alte retete de covrigi gasiti aici:

Covrigi cu cascaval,

Covrigi sarbesti,

Sockerkringlor, covrigi cu zahar

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca