Covrigi cu sare si susan

Drojdia este mult mai concentrata decat in probabil in alte parti din Europa, asa ca puneti exact cantitatea experimentata de voi pentru cantitatea de

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10g de sare ( 2lingurite de sare)
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ou
  • 300 ml de lapte cald
  • 115g de unt (un baton de unt) topit in laptele cald
  • 550-600 g faina
  • 7g de drojdie uscata obisnuita (la mine masoara doar 3 linguite) in putina apa calduta
  • separat: un ou + o lingura de ulei

Mod de preparare

Drojdia este mult mai concentrata decat in probabil in alte parti din Europa, asa ca puneti exact cantitatea experimentata de voi pentru cantitatea de faina folosita.

Am dizolvat drojdia in apa calduta.

Am incalzit laptele si untul.

Am pus in masina de paine ingredientele in ordinea listata in reteta.

La sfarsit am facut un mic crater in faina si am turnat drojdia amestecand cu putina faina de pe margine.

Am ales menul de aluat al masinii care un timp de procesare de 2 h.

In acest timp ea incalzeste ingredientele, le malaxeaza si dospeste de 2 ori. De obicei nu-l las pana la al doilea timp de malaxare si dospire si asta inseamna o crestere a aluatului de doar 30 min.

Aluatul l-am impartit in 4 si apoi fiecare parte in alte 4 parti. Am rulat fiecare bucatica ca pe niste bete de grosimea degetului gros si lungime cam 30cm apoi le-am lipit la capat. Atentie: prin rasucirea capetelor si presare. Total mi-au iesit 16 covrigei.

Intr-o oala am pus la fiert apa si am luat cate 4 covrigi si i-am perpelit in apa fierbinte pentru 1-2 min.I-am scos pe o tava pregatita cu hartie de copt si i-am lasta putin sa se scurga.

Apoi i-am uns cu oul si uleiul, i-am presarat cu sare grunjoasa si susan si i-am copt la 350F (180C) pentru circa 30min pana s-au rumenit bine.
Pofta buna!

Reteta Covrigi cu sare si susan a fost propusa de lleena pe forum culinar.ro

Alte retete de covrigi gasiti aici:

Covrigi cu cascaval,

Covrigi sarbesti,

Sockerkringlor, covrigi cu zahar

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta invartita cu mere si nuci

Nu mai e nici un secret ca eu sunt indragostita iremediabil de toate deserturile care contin fruncte, dar aici ma refer la...

Placinta invartita cu mere si nuci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii