Crescente, patratele picante

Eu am facut aluatul la masina de paine. Am pus toate ingredientele in afara de ceapa si costita pe care le-am calit initial si le-am adaugat cand a pi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 200 gr brie sau gorgonzola(branza cu mucegai alb sau verde)
  • 30 gr drojdie proaspata sau 9 gr uscata
  • 150 gr apa calduta
  • 50 gr untura
  • 50 gr unt
  • sare
  • 1 ceapa mica
  • 150 gr circa costita afumata
  • boia iute
  • timo sau rozmarin
  • 1 ou+lapte pentru uns

Mod de preparare

Eu am facut aluatul la masina de paine. Am pus toate ingredientele in afara de ceapa si costita pe care le-am calit initial si le-am adaugat cand a piuit masina.

Daca il faceti manual adaugati de la inceput toate ingredientele, inclusiv ceapa si costita calite in o lingura de ulei,framantati si lasati la crescut o ora.

Il intindem direct pe hartia de copt taiata in prealabil dupa forma tavii in care coacem patratelele.

Il taiem patratele micisi il mai lasam sa creasca putin,cca 30 minute

Inainte de a-l baga la cuptor ungem patratelele cu un galbenus batut cu 2 linguri lapte si presaram niste timo sau rozmarin

lasam pentru 30 minute la 180 grade patratelele,le scoatem si le mancam.
Pofta buna!

Reteta Crescente, patratele picante a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive gasiti aici:

Samoosa, aperitiv indian,

Foccacine aromate,

Pogacele fragede

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!