un minunat preparat de toamna
Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia rezultata se torna peste faina amestecata cu malai si se framanta bine aluatul. Aluatul rezultat se unge cu ulei de masline ca sa nu prinda crusta si se lasa circa 2 ore la dospit.
Se unge tava de copt cu ulei de masline si se presara putin malai.
Se asaza focaccia in tava de copt, apoi se orneaza cu felii de sfecla fiarta, frunzulite de rozmarin, se presara susan negru si se mai stropeste cu putin ulei de masline.
Se da la cuptor la foc mediu pana devine brun aurie.
Se serveste cu bucatele de branza feta sfarmitata si patrunjel.
Pofta buna !
Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....
Gulas de oaie cu fasole boabeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj