Focaccia umpluta cu ceapa si masline

Sarea si faina se amesteca. Drojdia se dizolva in jumatate din cantitatea de apa si se amesteca impreuna cu zaharul. Se lasa sa creasca 10 minute. D

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 lingurite cu drojdie uscata
  • 1 lingurita cu zahar
  • 250 ml apa calda
  • 500 g faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 60 ml ulei de masline
  • umplutura:
  • 3 cepe rosii sau albe
  • 150 g de masline negre fara samburi
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 lingurita de rosmarin si cimbru

Mod de preparare

Sarea si faina se amesteca. Drojdia se dizolva in jumatate din cantitatea de apa si se amesteca impreuna cu zaharul.

Se lasa sa creasca 10 minute. Dupa acest timp, se pune in faina; se aduga restul de apa si uleiul si se framanta 5-10 minute.

Se lasa sa creasca (acest aluat) intre 40-60 de minute.

Ceapa se taie marunt si se amesteca impreuna cu maslinele feliate, uleiul si plantele. Se amesteca bine.

Se face, din aluat,un rotund. Pe jumatate din el se intinde umplutura lasand marginile libere (fara umplutura). Marginile se ung cu apa. Se trage parte peste parte la aluat. Se preseaza bine aceste margini.

Se pune intr-o tava. Deasupra se unge cu ulei de masline, se presara cu sare mare si cateva frunzulite de rosmarin(eu am pus si cimbru). Se lasa la crescut 30 de minute(in tava).

Se coace la o temperatura de 180g C (in cuptorul preincalzit) timp de 30 de minute.


Se serveste fierbine sau la temperatura camerei.

Reteta Focaccia umpluta cu ceapa si masline a fost propusa de bratiluca pe forum culinar.ro

Alte retete de foccacia gasiti aici:

Focaccia umpluta ,

Foccacia umpluta a la MAYA .

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!