Grisine torineze

Bag totul in robot si las sa framante vreo 10 minute, pina ce aluatul se formeaza si se desprinde de pe chestia aceea care se invirte. Scot aluatul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr de faina de griu oo
  • 8 gr de sare fina
  • 15 gr de drojdie proaspata (eu o dizolv cu o lingurita de malt de orz dar pentru ca nu stiu daca traducerea e corecta sau daca il puteti gasi se poate folosi o lingurita de miere sau in cel mai rau caz zahar)
  • 200-250 ml apa
  • aici depinde de faina
  • sfatul meu e sa se inceapa cu 200 de ml pentru ca apoi sa se ajunga daca mai e nevoie
  • in caz contrar adica daca se adauga faina in plus se deregleaza proportiile cu sarea si drojdia
  • 50 gr de ulei

Mod de preparare

Bag totul in robot si las sa framante vreo 10 minute, pina ce aluatul se formeaza si se desprinde de pe chestia aceea care se invirte.

Scot aluatul.

Intind cu sucitorul un dreptunghi de cel mult 1 cm inaltime si ung cu ulei suprafata (daca nu, atunci cind le veti intinde se vor rupe asa ca e bine sa o faceti) si las sa creasca vreo 50 de minute in teorie, in practica depinde de cite lucruri am de facut, uneori le las si mai putin.

Apoi tai cu cutitul fisii. Iau fiecare fisie de capete si daca vreau sa le fac lungi cit lungimea tavii trag de capete (aici e folositor uleiul pentru ca altfel suprafata s-ar rupe) citr vreau si pun in tava, tava tapetata cu faina ar fi mai bine.

Se pun la 200°C la cuptor, eu folosesc ventilat pentru ca la cantitatea asta fac 3-4 tavi si coc cite doua odata asa ca am nevoie sa fie aceeasi temperatura in tot cuptorul. Teoretic ar trebui sa stea vreo 20 de minute, practic trebuie verificat mereu pentru ca cele mai subtiri risca sa se arda foarte usor.

In seara asta am facut portie dubla, una cu seminte de chimion (le-am amestecat de la inceput cu faina) si cealalta cu masline.


Pofta buna!

Reteta Grisine torineze a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alta reteta cu chimen gasiti aici: Saratele cu chimen

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Creveti marinati la gratar

BUNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII TARE BUNI :))

Creveti marinati la gratar
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos