Pentru japoneze cu mac sau susan intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam lapte caldut si faina.
Pentru japoneze cu mac sau susan intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam 3-4 linguri de lapte caldut si 2 linguri rase cu faina. Omogenizam bine si dam vasul la loc cald, ferit de curentii de aer pana isi dubleaza volumul si maiaua incepe sa faca basicute. Amestecam faina cu sarea si o cernem de doua ori intr-un vas mai inalt. Facem o gropita la mijloc unde punem maiaua si restul de lapte. Framantam bine pana se incorporeaza toata faina si aluatul devine omogen. Adaugam apoi untul topit si framantam pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Ungem cu putin ulei fundul vasului in care am framantat si punem aluatul. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Ungem cu ulei masa de lucru. Rasturnam aluatul si il impartim in bucatele cat mai egale (un pic mai mari decat un ou). Modelam un sul lung de aproximativ 35-40 cm. Indoim sulul de aluat la mijloc, apoi rasucim capetele intre ele. Bucla formata se aduce catre partea opusa, asezand-o deasupra punctului de rasucire a celor doua capete. Introducem pe rand cele doua capete libere prin bucla de la mijloc dedesupt. Punem intr-o tava hartie de copt si asezam japonezele. Mai lasam la crescut circa 30 de minute. Amestecam galbenusul cu laptele si ungem deasupra. Presaram susan, mac sau ce doreste fiecare. Dam japonezele cu mac sau susan la cuptor pana se rumenesc frumos.
Tot preparând copănele și piept de pui în crustă din fulgi de porumb, am amestecat compoziția de ouă...
Aperitiv omleta cu fulgi de porumbDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri