Placinte la cuptor cu branza si verdeturi

Placintele la cuptor cu branza si verdeturi sunt o reteta de placinte minunata, in care puteti profita de aroma proaspata a verdeturilor in combinatie cu branza.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 cups faina
  • 300ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • branza feta
  • marar
  • patrunjel
  • oregano
  • frunze de telina
  • Sos:
  • smantana
  • iaurt
  • sare si piper
  • suc de lamaie
  • usturoi

Mod de preparare

Pentru aluatul de placinte:

Puneti conform instructiunilor in masina de paine ingredientele pentru aluat, setati programul de paine, si lasati sa framante. Dupa perioada de framantare, scoateti aluatul, transferati-l intr-un bol, turnat deasupra 2 linguri de ulei si lasati la dospit.

Amestecati branza feta cu ierburile proaspete tocate marunt.

LLuati cam doua linguri de aluat pentru fiecare placinta, si intindeti-l cu mana pe o suprafata bine unsa cu ulei. Puneti in mijloc umplutura de branza, trageti-i colturile spre mijloc ca sa inchideti placinta, si intindeti-o, nu foarte subtire.

Puneti placintele la cuptorul preincalzit la 230 grade pana cand sunt aurii.

Reteta oferita de Rodiva - for the love of cakes


Serviti placintele la cuptor cu branza si verdeturi alaturi de un sos facut din 2 linguri de smantana, amestecate cu 5 linguri iaurt, usturoiul tocat, sare si piper dupa gust, si zeama de lamaie tot dupa gust.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Galuste cu prune

Reteta facuta de la Moku tare bune au fost http://www.bucataras.ro/retete/galuste-cu-prune-64040.html Am dus si la...

Galuste cu prune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca