Langosi obisnuiti

Langosii sunt parca o combinatie intre gogosi si placinte, se fac des in Ardeal si Banat. Sunt deliciosi si poti fi facuti cu branza, serviti cu mujdei sau smantana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 350 apa calduta
  • 10 g drojdie
  • un strop de zahar
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Am dizolvat drojdia in ceva apa calduta impreuna cu un strop de zahar. Cand a inceput sa spumege am turnat-o peste faina,care era amestecata cu lingurita de sare. Am inceput a framanta(la robot). Apa am turnat-o incetosor, am framantat mai departe pana mi-a placut cum arata aluatul (se framanta pana se dezlipeste aluatul de pe peretii vasului). Am lasat la crescut vreo 30 minute. Apoi mi-am uns mainile cu putin ulei si am dat forma langosilor si i-am imbaiat in ulei incins,pe-o parte, apoi pe cealalta,pana au obtinut culoarea dorita. Nu au fost destul de sarati,pentru gustul meu, dar am mai presarat sare deasupra si au fost deliciosi. Cum ii prajesc: ii las pe o parte pana obtin culoarea care imi place mie(se vede pe margini sau se poate ridica putin un colt cu furculita) si apoi ii intorc.


Pofta buna! Reteta Langosi obisnuiti a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Langosii se servesc simpli, sau cu branza, smantana sau mujdei.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas

Retete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun....

Gulas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca