Budinca Yorkshire este o budinca traditionala englezeasca care a fost dezvoltata si adaptata de marii chefi ai lumii. Eu va ofer varianta mea de mini budinci Yorkshire care cu siguranta va vor cuceri si veti vrea sa le repetati de cate ori aveti ocazia.
Spargem oul intr-un castron si adaugam sarea. Oul se bate bine cu telul, apoi se adauga laptele si se amesteca.
Faina se adauga putin cate putin, cu ajutorul unei site. Compozitia se bate bine, ca sa inglobeze aer.
Compozitia se lasa sa se odihneasca macar 5-10 minute.
Intre timp, asezam formele de briosa intr-o tava, iar in fiecare forma punem cam o lingurita de ulei de masline.
Dam tava cu la cuptorul incins la 220 de grade cam 5 minute, sa se incalzeasca formele si uleiul din ele. Apoi le scoatem si turnam compozitia in forme. Formele nu trebuiesc umplute cu compozitie, ci se va umple cu compozitie maxim trei sferturi din volumul formei.
Se dau la cuptor la 220 de grade cam 15 minute, pana cand se rumenesc.
O alta metoda de preparare ar fi sa puneti la blender oul, sarea, laptele si faina pana cand se obtine aceeasi compozitie. Eu inca nu am incercat asa, dar promit ca le voi face data viitoare si voi reveni cu amanunte.
Sursa retetei este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Mini budincile Yorkshire se servesc calde la friptura de vita in loc de paine. Se pot servi foarte bine la orice fel principal.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii