Pachetele cu leurda si miez de lapte

Pentru ca nu mai stiu ce sa pun copilului in pachetelul pentru scoala si pentru ca e plina piata de leura, am pregatit niste pachetele delicioasa. Se pot servi atat calde, cat si reci.

Portii
4
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar sau miere
  • 2 lingurite rase de sare
  • Umplutura:
  • 225 g branza Miez de lapte cu sare de la Delaco
  • 100 g cas proaspat
  • 1 ou mare
  • 1 legatura leurda
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 1/2
  • 1 lingura smantana (optional)
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat cernem faina intr-un vas incapator. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, apa calduta, mierea si vinul. Incepem sa framantam si cand capata consistenta adaugam uleiul si sarea.

Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit 60 de minute.

Intre timp pregatim umplutura.

Pasam branza cu o furculita apoi adaugam oul si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam

leurda spalata si taiata marunt apoi cepa taiata si ea marunt.

Condimentam cu sare si piper si amestecam bine. Optional se poate adauga o lingura de smantana.

Aluatul dospit il rasturnam pe planul de lucru usor infainat.

Intindem aluatul in foaie subtire si decupam cercuri cu ajutorul formei.

Punem cercul in forma si adaugam o lingura de umplutura in mijloc.

Ungem marginile cu ou batut si inchidem forma, obtinand astfel pachetelul.

Daca nu aveti forme puteti taia aluatul cu un pahar cu gura mai larga apoi adaugati umplutura si pliati. Presati marginile cu ajutorul unei furculite.

Asezam pachetelele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut.

Coacem in cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.

Dupa ce s-au copt se scot pe un gratar si dupa cum v-am spus: se pot manca atat calde cat si reci.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii