Pateuri, aperitive rapide

Untul la temperaura camerei se taie cubulete, se pune peste faina si se omogenizeaza. Apoi se pune si brinzica, si cind si ea este omogenizata am int

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cantitati egale de unt
  • faina si brinza de vaci bine scursa:cate 400 grame de fiecare
  • plus o mina de parmezan ras
  • umplutura: ceapa ciorii
  • rosii uscate si bacon
  • etc

Mod de preparare

Untul la temperaura camerei se taie cubulete, se pune peste faina si se omogenizeaza.

Apoi se pune si brinzica, si cind si ea este omogenizata am intins grosier si am pus o mina de parmezan.

Am strins aluatul, am infoliat si am dat la rece pina azi.

Peste aluatul intins grosier, punem umplutura, rulam si reintindem, decupam si asezam in tava. Ungem cu galbenus si presaram parmezan. Eu am intins aluatul subtire, voi puteti sa il intindeti mai gros, sa iasa mai pufoase.
Pofta buna!

Reteta Pateuri, aperitive rapide a fost propusa de raluca elena pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive gasiti aici:

Saleuri cu brinza de vaci,

SARATELE SUPER-GUSTOASE,

Saratele de cascaval

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!