Pateuri cu branza si smantana

De pe o masa festiva nu pot lipsi pateurile. Aceasta reteta de pateuri cu branza este delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr margarina
  • 200 gr branza de vaci
  • sare
  • 400 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr branza sarata
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de smantana

Mod de preparare

De pe o masa festiva nu pot lipsi pateurile. Aceasta reteta de pateuri cu branza este delicioasa. Margarina se freaca spuma timp de zece minute. Se adauga apoi branza de vaci, un praf de sare si se amesteca bine. Se adauga apoi faina si se framanta bine aluatul, dupa care se pune la rece. Pentru umplutura se ametseca smantana cu branza sarata rasa, si un galbenus de ou. Din aluat de intinde o foaie, se taie in patrate mici si se pune umplutura pe un colt. Se strang colturile pateurilor, se ung cu albus batut spuma si se coc pateurile la foc mare.


Se servesc dupa ce s-au racit, cu must sau bere.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...