Pateuri gourmet cu prosciutto

Prepararea aluatului: Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga ouale Apoi laptele.Se framanta ca

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 gr faina de paine
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • un pliculet drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri de zahar
  • o lingurita sare
  • 100 gr unt moale
  • Ingrediente pentru umplutura
  • 30 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 150 gr cascaval sau orice alta branza care se topeste
  • 5 feliute prosciutto
  • jum lingurita nucsoara rasa
  • un ou+ 50 gr cascaval ras pt uns

Mod de preparare

Prepararea aluatului:

Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate.

Se dauga ouale

Apoi laptele.Se framanta cam 7-8 minute, si desi la inceput pare moale, o sa devina o coca compacta si elastica. Se presara faina intr-un bol curat, se aseaza coca, se presara putina faina si peste coca, apoi se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc caldut o ora si jumatate.

Pentru prepararea umpluturii:

Se pune untul intr-o tigaie la foc mic.

Cand se topeste, se adauga faina si se ameste ca bine.

Apoi se pune laptele rece, si se amesteca pe foc mic, timp de un minut , pana incepe sa se ingroase. Se adauga o jumatate de lingurita de nucsoara.

Apoi cascavalul ras, prosciutto, se taie fasiute si se adauga si el la sos, se amesteca inca o data, rezulta un bechamel gros si cremos.

Care se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic, si se lasa sa se raceasca.

Intre timp aluatul a crescut.

Se rastoarna pe masa infainata usor.

Se imparte in trei, si fiecare treime se intinde intr-o foaie groasa de 0,5 cm, care apoi se portioneaza in 4 patrate.

Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare patrat.

Apoi se impaturesc in forma de plic.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Dupa o jumatate de ora se ung cu ou batut.

Se presara cu cascaval.

Si se coc in cuptorul incins in prealabil, la foc domol. timp de 15-20 de minute.


Pofta buna!

Reteta Pateuri gourmet cu prosciutto a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro participant la concursul "Produse de patiserie"

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert paleuri cu ciocolata

Sursa de inspiratie www.simonacallas.com

Desert paleuri cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii