Piadina (lipie)

Se framinta totul cu lapte la temperatura camerei. Se fac bile rotunde din aluat care se intind cu sucitorul. Grosimea foii e cca de jumatate de centi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 130g untura
  • o lingurita de sare
  • o lingurita bicarbonat(nestins)
  • 2 plicuri praf de copt pentru dulciuri 12g unul sau 15g depinde de marca

Mod de preparare

Se framinta totul cu lapte la temperatura camerei.

Se fac bile rotunde din aluat care se intind cu sucitorul. Grosimea foii e cca de jumatate de centimetru

Se prajesc intr-o tigaie antiaderenta sau in tigaia de facut clatite dar fara a pune ulei.


Pofta buna!

Reteta Piadina (lipie) a fost propusa de giulia.2006 pe forum culinar.ro

Alta reteta : Shawarma

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac coronita cu ciocolata

Am preluat ideea acestei coronite de la caietulcuretete.com si au fost foarte incantati copiii si de forma si de gust!...

Desert cozonac coronita cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii