Placinta cu carne

Margarina spuma, se amesteca impreuna cu galbenusurile, smantana si se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina. Aluatul obtinut se framanta bine, dupa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr margarina
  • 1 cana de smantana
  • sare
  • 2 oua
  • 500 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne
  • 100 gr salam
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • menta macinata
  • sare
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Margarina spuma, se amesteca impreuna cu galbenusurile, smantana si se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina. Aluatul obtinut se framanta bine, dupa care se lasa in repaus, la rece. Separat, se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca cu salamul taiat felii subtiri si se pune la calit, in ulei incis impreuna cu cepele tocate marunt. Amestecul se lasa sa scada, dupa care se lasa la racit. Se amesteca cu un ou, sare si menta macinata. Se omogenizeaza apoi si se intinde peste o foaie de aluat, pusa intr-o tava tapetata cu unt si faina. Se intinde cea de-a doua foaie peste umplutura. Placinta se introduce in cuptorul fierbinte, la foc mediu si se lasa la copt.
Se serveste rece.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Chiftele

Zacusca de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...