Placinta cu ciuperci si carne

Faina se amesteca cu un praf de sare, jumatate din cantitatea de margarina topita si smantana. Se framanta bine, apoi se scoate si se unge cu margarin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 200 gr margarina
  • 200 ml smantana
  • sare
  • 2 linguri de rom
  • 400 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr carne slaba
  • 200 gr ciuperci
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta de ulei

Mod de preparare

Faina se amesteca cu un praf de sare, jumatate din cantitatea de margarina topita si smantana. Se framanta bine, apoi se scoate si se unge cu margarina ramasa. Se framanta din nou si se lasa iar la rece. Separat se curata ciupercile, se spala si se toaca marunt. Se adauga ceapa si carnea si se pun la calit, cu o ceasca de ulei. Se lasa pe foc mic jumatate de ora si se amesteca. Se ia apoi de pe foc, se lasa la racit, se adauga oul, se sareaza si se pipereaza. Se scoate aluatul de la rece sis e imparte in patru. Se pune umplutura peste fiecare foaie, care se ruleaza apoi pe lungul ei si se asaza toate pe o tava care se introduce in cuptorul cald.
Se serveste rece.

Alte retete culinare:

Cornulete cu rahat

Cozonac moldovenesc

Chiftele

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...