Placinta cu spanac

Se pune spanacul tocat cu ceapa si cu sarea la prajit in amestecul de ulei. Cand s-a inmuiat ceapa se adauga usturoiul, mararul si piperul si se mai l

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 400 grame spanac inghetat (sau spanac trecut scurt prin apa fiarta si scurs)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline sau floarea soarelui
  • 100 grame iaurt
  • 150-200 grame branza feta
  • sare
  • piper
  • marar o legatura
  • Foi de foetaj

Mod de preparare

Se pune spanacul tocat cu ceapa si cu sarea la prajit in amestecul de ulei.

Cand s-a inmuiat ceapa se adauga usturoiul, mararul si piperul si se mai lasa vreo 3 minute, dupa care se stinge focul.

Se adauga branza si aiurtul, si se lasa la racit.

Se pune in foi si se ruleaza.

Se baga la cuptor la 220 grade cam 20 minute. Cu 5 minute inainte de stingerea focului se presara un pic de branza rasa. Dupa stingere se lasa la racit in cuptorul intredeschis, apoi se scoate tava.

Se taie si se aseaza pe farfurie.
Pofta buna!

Reteta Placinta cu spanac a fost propusa de ariadna pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Placinta cu spanac si brinza sau praz,

Placinta cu spanac si carne de pui ,

Placinta cu spanac

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!