Placintele prajite

Pentru a realiza aceasta reteta de placintele prajite sunt necesare urmatoarele ingrediente: ulei, faina, apa, untura si sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri ulei
  • 1 pahar apa
  • 500 g faina
  • 2 linguri untura
  • sare.
  • Umplutura poate fi: din carne
  • branza de vaci sau oi
  • ficat
  • ciuperci sau
  • marmelada.

Mod de preparare

Se prepara un aluat din ulei, apa, sare si faina, care se framanta mai mult moale decat tare. Se lasa 10-15 min pe planseta acoperit cu un servet. Se intinde apoi o foaie ceva mai subtire decat un creion, se unge cu pana cu untura incalzita si se impara in trei pe latul foii.

Din nou se unge cu untura, acum impaturand insa in trei pe lungul foii. Se lasa 10 min la rece. Se intinde iar foaia si se repeta operatia de ungere si impaturire, de data aceasta impaturand intii in trei pe lungul foii si apoi, pe latul ei. Dupa ce a stat 10 min la rece, se intinde o foaie ceva mai subtire decit un creion si se taie patrate cu latura de 7—8 cm.

Se pune o lingurita din umplu­tura dorita. Se acopera un colt cu coltul opus, astfel incat sa se ob­tina un triunghi. Placintelele se pot praji in untura sau se pot coace Ia cuptor.


Se pot servi si la supa (bulion).

Alte retete recomandate:

Placinta cu anghinare si ciuperci

Placinta cu cartofi si telemea

Placinta cu carne

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca