Saleuri

Se framanta faina cu sare, otetul si apa. Aluatului i se da forma unei mingi, se cresteaza deasupra, se inveleste intr-un servet umed si se lasa la re

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 200 gr faina
  • 60 gr cascaval
  • 1 ou
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Se framanta faina cu sare, otetul si apa. Aluatului i se da forma unei mingi, se cresteaza deasupra, se inveleste intr-un servet umed si se lasa la rece o ora. Cu cateva minute de-a scoate aluatul de la rece se freaca untul spuma cu restul de faina si se framanta bine. Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se pune untul in aceasi forma deasupra, apoi se impacheteaza totul in forma de plic, se intinde cu sucitorul si se impatureste coca in trei. Se tine din nou la rece timp de 15-20 de minute si se repeta operatiunea de 3-4 ori.Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime, se unge cu ou batut, se presara cu parmezan sau cascaval ras, apoi se taie cu un cutit incalzit, in bucati lungi de 8 cm si late de 2 cm. Fasiile de aluat se asaza pe o tava rece si umezita cu apa, la distanta intre ele si se introduc in cuptorul cald, la copt.
Se servesc cu vin sau ceai.

Alte retete:

Saratele

Placinta de dovleac

Cozonac moldovenesc

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!