Saratele umplute

Aceste saratele se umple cu o crema de branza topita. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, avem nevoie de cascaval, oua, faina si branza topita.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr cascaval
  • 150 gr unt
  • 150 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri apa
  • sare
  • Pentru sos:
  • 150 ml pahar lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura faina
  • branza topita

Mod de preparare

Aceste saratele se umple cu o crema de branza topita. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, avem nevoie de cascaval, oua, faina si branza topita. Se freaca untul cu un praf de sare si cu galbenusurile, apoi se adauga cascavalul ras. Se toarna pe rand doua linguri cu apa si se freaca dupa fiecare. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat potrivit de moale. Se pune aluatul la rece pentru jumatate de ora. Se intinde o foaie groasa de un deget, se taie rondele cu un paharel de vin si se asaza intr-o tava presarata cu faina, apoi se dau la cuptor. Se prepara, pe foc, un sos alb din faina, unt si lapte si cand s-a ingrosat se amesteca cu branza topita si se freaca bine pana devine o pasta. Jumatate din rondelele coapte se ung cu sosul alb, iar celelalte se pun deasupra si se dau din nou in cuptor.


Cand sunt gata, se servesc calde cu un pahar de tuica.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...