Tarte aperitive cu dovlecei

Se cerne faina.Se adauga sarea,uleiul,drojdia frecata cu zahar si le. Se framanta aluatul pana devine elastic.Se lasa la odihnit 10 minute. Se intinde

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 250 faina
  • 125 ml caldut
  • 40 gr drojdie
  • un praf sare
  • o lgt zahar
  • 50 ml ulei
  • UMPLUTURA:
  • mini dovlecei taiati rondele
  • rosii cherry
  • sunculita
  • zacusca de ghebe
  • cas/cascaval
  • masline

Mod de preparare

Se cerne faina.Se adauga sarea,uleiul,drojdia frecata cu zahar si le.

Se framanta aluatul pana devine elastic.Se lasa la odihnit 10 minute.

Se intinde o foaie ,se decupeaza sfere de ce dimensiune doriti.

Marginile sferelor se indoaie ca la coltunasi.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Tartele se ung cu cate o lgt de zacusca,se presara casul/cascavalul ras ,se adauga sunculita taiata cubulete, rondelele de dovlecel ca o floricica si cate o rosie cherry in mijloc.

Se coc in cuptorul preincalzit/175 grade C cca 20 minute.
Pofta buna!

Reteta Tarte aperitive cu dovlecei a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro

Alte retete de tarte gasiti aici:

Tarta cu legume

Tarta de post cu ciuperci

Tarta cu dovlecei si branza de capra

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...