Ciorbă de miel reţetă a la grec

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel a la grec este o versiune originala a ciorbei de miel nelipsite pe masa de Paste.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • 15 kg carne de miel,
  • 3 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 radacina pastarnac,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 3 tulpini de telina,
  • 2 lamai,
  • 500 g smantana,
  • 4 galbenusuri,
  • 1 catel de usturoi,
  • 2 linguri de faina,
  • 1 leg patrunjel,
  • sare, piper

Mod de preparare

Ciorba de miel a la grec este o versiune originala a ciorbei de miel nelipsite pe masa de Paste.

1. Curatati carnea de pielite si tendoane, taiati-o in bucati potrivite, spalati-o si puneti-o la fiert in 4 litri de apa cu 1 lingura sare rasa. 2. Curatati legumele si spalati-le. 3. Taiati in cubulete morcovul, telina, ardeiul gras si radacinile de patrunjel si pastarnac. 4. Ceapa tocati-o marunt, iar tulpinile de telina taiati-le in rondele. 5. Incingeti intr-o tigaie mare uleiul, adaugati legumele si caliti-le 5 minute la foc mare, amestecand din cand in cand. 6. Puneti legumele calite in oala in care fierbe carnea, acoperiti-o cu un capac si lasati ciorba sa fiarba la foc mic. 7. Cand carnea este bine fiarta (se desprinde cu usurinta de pe oase) luati oala de pe foc. 8. Amestecati intr-un castron smantana cu galbenusurile de ou, faina, coaja de la 1 lamaie data pe razatoarea mica, zeama de la cele 2 lamai, usturoiul si patrunjelul tocat marunt. 9. Puneti intr-un castron 2 cani din supa din oala, omogenizati bine, apoi turnati amestecul in oala cu ciorba, putin cate putin amestecand incontinuu. 10. Potriviti cu sare si piper.


Se serveste calda.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca