Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel a la grec este o versiune originala a ciorbei de miel nelipsite pe masa de Paste.
Ciorba de miel a la grec este o versiune originala a ciorbei de miel nelipsite pe masa de Paste.
1. Curatati carnea de pielite si tendoane, taiati-o in bucati potrivite, spalati-o si puneti-o la fiert in 4 litri de apa cu 1 lingura sare rasa. 2. Curatati legumele si spalati-le. 3. Taiati in cubulete morcovul, telina, ardeiul gras si radacinile de patrunjel si pastarnac. 4. Ceapa tocati-o marunt, iar tulpinile de telina taiati-le in rondele. 5. Incingeti intr-o tigaie mare uleiul, adaugati legumele si caliti-le 5 minute la foc mare, amestecand din cand in cand. 6. Puneti legumele calite in oala in care fierbe carnea, acoperiti-o cu un capac si lasati ciorba sa fiarba la foc mic. 7. Cand carnea este bine fiarta (se desprinde cu usurinta de pe oase) luati oala de pe foc. 8. Amestecati intr-un castron smantana cu galbenusurile de ou, faina, coaja de la 1 lamaie data pe razatoarea mica, zeama de la cele 2 lamai, usturoiul si patrunjelul tocat marunt. 9. Puneti intr-un castron 2 cani din supa din oala, omogenizati bine, apoi turnati amestecul in oala cu ciorba, putin cate putin amestecand incontinuu. 10. Potriviti cu sare si piper.
Se serveste calda.